Kleur Bekennen

55 min

Aljarreau Renfurm

Rachid de Wind

Junni Martina*

Edson Hato

Gladys Brinckman-Reigina

Kevin Osepa

Gilbert Isabella

* echte naam bekend bij redactie

Samenvatting

In het laatste deel van de zoektocht naar het verhaal van haar vriend en vrienden, raakt Tess in gesprekken de kern van de ongelijkheid tussen de twee landen binnen het koninkrijk en haar inwoners aan. Edson Hato vertaalt de betekenis daarvan naar het bedrijfsleven en vertelt over waarom diversiteit en representatie belangrijke onderdelen van een gelijkwaardige relatie tussen ‘wit’ en ‘zwart’ zijn. En we horen eerdere gasten over wat zij denken dat oplossingen zijn voor de complexe uitdagingen waar Rachid en zijn vrienden, samen met zo veel andere Curaçaoënaars tegenaan lopen.

 

Aflevering 3 van Westpunt is het slotstuk in de zoektocht naar het verhaal van de Curaçaoënaar die naar Nederland verhuist. Inzichten, conclusies, stof tot nadenken en een duidelijke oproep.

Verder lezen/bronnen:

Eigenlijk zou op 12 februari de langverwachte en veelbesproken tentoonstelling over de slavernij in het Rijksmuseum openen, maar door corona laat dat nog even op zich wachten. De tentoonstelling zal na heropening van het museum wel langer doorlopen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Kijk/doe tip: