Reacties

Luisteraars over Westpunt

"In geen jaren omgekeken naar een podcast, maar dit leek me interessant, en wow niet teleurgesteld. Een goed onderbouwd en diepgaande podcast over situaties waar we tot de dag van vandaag in zitten en meemaken als “yu di Korsou”. Voor wie wat kennis wilt opdoen over de echte Curacaoenaar en ons verleden, LUISTER DIT !!!"
Oddy
"Een prachtige podcast, vanaf het eerste moment werd ik meegenomen in een verhaal waar ik in wilde blijven hangen. Ik was verwonderd en overdonderd omdat soms pijnlijk duidelijk wordt wat het voor iemand van Curaçao in de praktijk betekent om als Nederlander in Nederland te wonen."
Elza
"Geweldige podcast. Helder historisch perspectief, 3 vrienden die de ruimte krijgen om recht uit het hart hun verhaal te vertellen en experts die de problematiek zo mooi en begrijpelijk verwoorden. Vooral Edson Hato raakte mij enorm! Tess zet iets neer wat iedereen moet beluisteren."
Jan Joost
"Van begin tot eind geboeid door de informatie en ervaringen van alle sprekers. Het zet mij aan het denken over hoe we met elkaar omgaan en hoe we worden beïnvloed vanuit ons referentiekader. Ik ben onder de indruk. Ik ben me meer bewust van het belang van het gesprek dat geopend wordt met deze podcast."
Fenna
"Heel interessant. Mijn partner die ook geboren is op Curaçao en ik hebben zeker nog een uur nagepraat over de podcast."
Lara
"Prachtig werk! Je legt de pijn zo mooi en zo goed bloot. Ik krijg nog steeds een brok in mijn keel bij het luisteren. Want dit is waarmee ik in mijn leven had en nog steeds moet dealen. Ik hoop dat dit werk de ogen van velen kan openen, zowel wit als zwart. En dat het bij kan dragen aan een mooiere toekomst voor ons allemaal. Blessings!"
Gladys
"Ik ben onder de indruk van deze podcast. Ik ben in 2019 op de plantage Grote Knip geweest in het Tula museum, waar inderdaad de wreedheid van de slavernij lijfelijk voelbaar is en heb geslapen in het oude klooster van de Katholieke paters die "de beschaving" hebben gebracht. Je laat goed zien, dat deze geschiedenis nog steeds doorwerkt zowel bij de Antilliaanse Nederlander als bij witte Nederlanders. Heel goed gedaan en een mooie opening voor een gesprek, dat ons verder kan helpen."
Nico

Reageren?

Graag hoor ik wat je van Westpunt de Podcast vindt! Welke vragen je nog steeds of juist extra hebt, waar je over door wilt praten… of wat je zo maar verder kwijt wilt!


Neem contact op (hoe dat kan lees je hier), of laat hiernaast een reactie achter. Reacties die je via dit webformulier stuurt, worden op deze pagina gepubliceerd. Handig! Want zo weten nieuwe luisteraars wat ze volgens jou kunnen verwachten.

Deel je review ook in de podcast apps! Zo zien meer en meer mensen de podcast verschijnen.